- بیشتر مردم می توانند موسیر و دیگر پیازها را بدون هیچ گونه عوارض جانبی مصرف کنند. - خوردن زیاد آن ممکن است سوزش معده و یا برگشت اسید معده را تشدید کند. - پیاز و موسیر از غذاهایی هستند که نشانه های مربوط به آی بی اس را در برخی افراد بدتر می کنند، زیرا حاوی کربوهیدرات های FODMAP هستند که پتانسیل ایجاد مشکلات هاضمه را دارند. اگر مبتلا به آی بی اس و علائم مرتبط مانند یبوست یا نفخ هستید، می توانید آن را از رژیم غذایی خود حذف و بررسی کنید که آیا بهبودی حاصل می شود یا خیر. - ممکن است در کودکان، دوران بارداری یا شیردهی موجب برگشت اسید معده شود.
نحوه مصرف درمانی موسیر پلاکی
- برای درمان شوره سر می توانید موسیر را با لیمو، باترمیلک و عسل مخلوط کرده و استفاده نمایید.
خواص درمانی موسیر پلاکی
موسیر حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان، فلاونوئید، ویتامین A، ویتامین C، مواد معدنی، خواص آنتی باکتریالی است و تأثیر مثبتی بر دستگاه اعصاب مرکزی دارد. همچنین از آن برای رقیق کردن خون، التیام و ترمیم زخم، رفع سیاتیک، رفع نقرس، تقویت قوای جنسی، کاهش سردردهای میگرنی، جلوگیری از تصلب شرایین، سلامت عمومی زنان باردار، جلوگیری از نقایص سیستم عصبی جنین و رشد طبیعی آن، کم کردن قند خون، دفع انگلها، ضدعفونی کردن آب، افزایش دفع ادرار، تسکین التهاب طحال و کبد، کمک به سیستم قلبی- عروقی، کاهش چربی خون، بهبود عملکرد مغز، کاهش وزن، حفظ چگالی استخوان و تقویت ایمنی بدن استفاده می شود. موسیر برای درمان تنگی نفس، بندآمدگی قاعدگی، فراموشی، فشار خون، ریزش مو، شوره سر، آلرژی فصلی نیز مفید است.
موسیر پلاکی چیست
موسیر گیاهی است از خانواده سیر که ریشه ی آن شبیه پیاز و برگ های آن باریک با گل هایی بنفش رنگ است. موسیر به شکل پیازی تقریبا درشت است که ریشه ی آن در زیر خاک بزرگ شده و رشد می کند. خواص موسیر شبیه سیر و حتی پیاز میباشد، البته میزان مواد معدنی و ویتامین های موجود در آنها اندکی متفاوت است ولی طعم خوشایند آن به خصوص همراه با لبنیات و بو نگرفتن دهان پس از خوردن آن به همراه ماست، یکی از مزیت های بارز آن نسبت به سیر و پیاز است. موسیر بومی ایران، کشورهای آسیای میانه، هند و خاور دور است. از این گیاه به عنوان گل زینتی نیز استفاده می شود.