- خوردن این ماده بیضرر است مگر اینکه به مقدار خیلی زیاد باشد. - بوییدن آن ممکن است سبب سوزش بینی یا گلو شود. - در اثر تماس با پوستهای حساس ممکن است باعث خارش یا سوزش پوست شود. - در اثر تماس با چشم ممکن است سبب ایجاد سوزش و سرخی در چشم شود. - استفاده از جوش شیرین در پخت همه نوع نان و شیرینی مضر است. - کسانی که ناراحتی معده دارند، نباید فراورده هایی که در تولید آنها از جوش شیرین استفاده شده مصرف کنند و بهطور مشخص، نباید از نانهای پخته شده توسط جوش شیرین استفاده کنند؛ چرا که هضم غذا را دچار مشکل می کند.
خواص درمانی
شویندهی دهان، خوشبو کنندهی هوا، ضدعفونی کننده میوه و سبزیجات، براق کننده نقرهجات، جاذب رطوبت و بوگیر است. از آن در ساخت کپسولهای خاموش کننده آتش، صنایع غذایی، تولید نوشابههای گازدار به عنوان منبع، پاک کننده های خانگی، محصولات بهداشتی بدن، صنایع داروسازی، رنگرزی و چاپ پارچه استفاده می شود. همچنین جوش شیرین برای خنثی کردن بوی یخچال، پاک کردن لکهی فرش، از بین بردن بوی بد کفش، کم کردن اسید معده و سوزش آن، رفع لکه و زردی دندان و درمان آفتاب سوختگی، آفت دهان، خارش پوست، برفک دهان و بوی بد عرق مورد استفاده قرار می گیرد.
جوش شیرین چیست
سدیم هیدروژنکربنات یا سدیم بیکربنات با فرمول NaHCO3 یکی از نمک های سدیم در ترکیب با کربنیک اسید است که تنها یک اسید این ترکیب با سدیم جایگزین شدهاست. این ماده بی بو و بی طعم است و مقداری دارای خاصیت بازی است. شکل ظاهری این ماده به صورت پودر سپید یا بلورین است و به آن جوش شیرین میگویند.